Du kan ikke støtte dit barn til et højere selvværd end dit eget. Dertil er dit eget eksempel for stærkt.

Dan Svarre

Metoden til KVINDEMOD – Din vej til at stå ved dig selv og slippe uden om fælderne i kvindelivet

– og en genvej til indre styrke og et liv med overskud, glæde og balance i både privat- og arbejdslivet

Gennem de sidste 5 år har jeg fundet ud af, hvad der går galt for os kvinder, og som får os til at brænde ud og miste os selv.

Jeg skulle forstå 5 ting:

 1. Samfundsstrukturen skabt af mænd for mænd, og det har krævet stor tilpasning for os kvinder.
  Først når vi kan slippe trangen til at prøve at passe ind, kan vi komme af med den snigende følelse af at stå uden for os selv og vores liv.
 2. Mange kvinder tænker først på andre og så på sig selv. Og det koster…
  Hvis vi ikke husker at tanke op, ender vi som tomme, udbrændte skygger af os selv. I værste fald ender vi med at blive syge af stress – og så kan vi slet ikke være der for dem, vi holder af.
 3. Kvinders erfaring og udfordringer i forhold til at elske sig selv gør dem usikre og frustrerede og holder dem tilbage fra at leve det liv, de vil.
  Vi bærer rundt på alt for mange begrænsninger, der stammer fra vores barndom og omgivelser. Først når vi kan slippe de historier, som andre har skrevet for os, bliver vi frie til at skrive vores egen, som passer til den kvinde, vi er i dag. Det åbner for ny styrke, handlekraft og muligheder for at få det liv, vi drømmer om.
 4. Kvinders kropshistorie har betydning for vores evne til at anerkende os selv fuldt ud.
  Kvinders seksualitet har været et tabu i århundreder, og er det til dels stadig. Først når vi tør rumme os selv som seksuelle væsener og får et sprog for det, kan vi åbne op for nydelse, frihed og kærlighed.
 5. At personlig udvikling kommer indefra, og det hjælper ikke kun at læse tykke bøger.
  Viden alene skaber ikke forandring. Vi kvinder er i forvejen alt for meget oppe i vores hoved. For at skabe en god og varig personlig udvikling, skal vi fra vores hoved og ned i vores krop, hvor vi kan finde styrken og viljen til at række ud efter den forandring og det liv, vi drømmer om.

Disse fem indsigter er fundamentet i min metode til mere KVINDEMOD, som blev min vej ud af et liv med tvivl, usikkerhed, udbrændthed og en følelse af, at jeg havde mistet kontakten til mig selv. I dag har jeg en klar retning for mit liv, og jeg står frisk og glad op hver morgen med overskud til at møde dagens udfordringer. Jeg ved præcis, hvad jeg skal gøre, når jeg møder modstand, så jeg ikke går ned på det, og jeg hviler nok i mig selv til at kunne sige nej tak til ting, der ikke føles rigtige for mig, og ja tak til de ting, jeg har lyst til og drømmer om. Det allerbedste er, at jeg ikke længere føler, at jeg skal leve op til andres forventninger og idealer.

At stå stærkt i sig selv som kvinde handler ikke om læbestift, høje hæle og glamour. Det handler om at turde at mærke og leve efter sine egne værdier og ikke forsøge at tilpasse sig andres.

Vi kvinder er nødt til at have balance mellem hoved, hjerte og skød for at kunne trives

Jeg tror på, at vi som kvinder er nødt til at skabe balance mellem hoved, hjerte og skød for at kunne trives og hvile i os selv med styrke, glæde og overskud.

Vi er nødt til at slippe det forventningspres, vi lægger på os selv. Ingen kan være 100 % perfekt i alle livets aspekter, og stræber vi efter det, risikerer vi at køre i grøften med usikkerhed og selvbebrejdelse.

Vi er nødt til at komme fra vores hoved og ned i vores krop, så vi kan mærke, hvem vi er, og hvad vi vil. Hvad vi skal sige fra overfor, og hvad der er rigtigt for os. Vores krop ved det, og den fortæller os det, hvis vi tør lytte til den.

Vi skal turde at være selvkærlige og omsorgsfulde over for os selv.
Og vi er nødt til at rumme os selv som et seksuelt væsen for at kunne åbne op for den magiske kraft, vi har i os som kvinder. Her finder vi det sidste trin på vejen til at kunne stå stærkt og autentisk i os selv.

Er du faldet i en af kvindelivets fælder?

Er du som mange andre kvinder, føler du dig måske frustreret, forkert og træt af, at du oplever, at du tilpasser dig for at leve op til andres krav og forventninger. Følelser som tristhed, træthed og anspændthed følger dig trofast, uanset hvor du går hen. Måske har du oplevet stress i en eller anden grad og har ikke fået energien tilbage. Måske føler du, at der er noget galt med dig, når du ikke kan være glad og lykkelig med alt det, du har allerede.

Så kan du godt ånde lettet op. Der er nemlig ikke spor galt med dig. Du er bare kommet til at falde i en (eller flere, av!) af kvindelivets fælder. Den gode nyhed er, at du kan komme op af fælderne igen og lære at navigere uden om dem i fremtiden.

Vil du gerne lære at navigere udenom kvindelivets fælder og i stedet skyde genvej til mere glæde, overskud og balance, så læs videre om, hvordan metoden til KVINDEMOD kan hjælpe dig.

Læs mere om hvordan du kan tage din rejse til mere selvsikkerhed, glæde, overskud og balance

Lad mig introducere dig til min metode til KVINDEMOD

Vi kender begrebet MANDSMOD. Men lad os opfinde et nyt ord KVINDEMOD

KVINDEMOD handler om at stå ved dig selv. Dette kan du gøre, når du har fundet ind til din kerne af hvem du er, hvad der gør dig glad, løfter dig og giver dig ro og selvsikkerhed til at leve det liv du både er sat i verden for og drømmer om.

Udlever du dine drømme? Føler du, at du kører på et forkert spor? Sætter andre din retning? Er du faldet i fælden med, at andre er vigtigere end dig? Lever du efter dine egne værdier?
Kan du genkende nogle af de følelser og mærke, at du bærer på noget, som ikke er dit? Slår du dig selv med det, der ikke lykkes for dig? Søger du anerkendelse hos andre, og har du svært ved at anerkende dig selv som den fantastiske kvinde, du er, så er der ikke noget at sige til, at du indimellem har svært ved at finde din retning.

Når du er blevet bevidst om dine begrænsninger, har fundet dit mod, styrket din selvtillid og kan føle selvkærlighed, kan du endelig udleve DINE drømme – i et liv, der gør DIG glad.

 

Kend dine LIVSHISTORIER

Du har – lige som alle andre – en unik historie med dig. En historie, der kan åbne for muligheder for dig, eller stoppe dig fra at være den, du er.

Din historie er farvet af den kultur, du er vokset op i. De normer og strukturer, der ligger i et samfund, i en familie og i relationer, tegner dig som menneske og larmer med deres både sagte og usagte tilstedeværelse. Når du endelig favner din historie, vil du forstå, hvad der er noget, du har pålagt dig som det hjælpsomme, harmonisøgende og samvittighedsfulde menneske, du er, og hvad der virkelig er dit. Det vil gøre det muligt for dig at slippe de historier, der ikke passer til den kvinde, du gerne vil være.

Du vil blive overrasket over, hvor mange historier du har med dig. Når du bliver fri af års fastlåste mønstre, kan du endelig bevæge dig frit.

“Det eneste der holder os fra hvad vi virkelig vil, er historien om hvorfor vi ikke kan nå det”

Cammilla Hansen

Ryd op i dine INDRE BEGRÆNSNINGER

Med din historie følger overbevisninger og frygt, der bliver til ubevidste indre begrænsninger for dig. Det er fortællinger, som du har købt ind på for at skabe mening i en kompliceret verden. Overbevisningerne kan f.eks. ubeviste tanker som ”For at blive elsket skal jeg være sød/pæn/stille” eller ”For at blive anerkendt skal alt være perfekt”.

Udfordringen er, at du bærer på overbevisninger, som stammer fra, da du var barn, hvor der var nogle velmenende voksne, der prøvede at beskytte dig og opdrage dig. Dette har fået dig til at tro, at du skal være på en bestemt måde for at blive anerkendt og elsket.

Så kender du disse indre stemmer ”Det er nok mig, der er galt på den” og ”De andre er bedre end mig”, så kommer de derfra. Når du kender dine indre overbevisninger og ubevidste begrænsninger, vil du kunne etablere nye, som er langt mere autentiske og støttende i dit liv lige nu, og som giver dig nye handlemuligheder.

Slip din FRYGT

Når vi slipper frygten, får modet plads. Plads til at undersøge, handle og give slip på kontrollen. Mod og tillid går hånd i hånd, og det starter indefra. Har du tillid til dig selv, så vil du i højere grad turde gøre noget andet, end du plejer. Og du vil slippe frygten for, hvad andre mener og siger om dig.

Et vigtigt skridt i at være modig er at turde møde verden i øjenhøjde. At vise, hvem du er er, og stå ved det, du tror på. Det kan være virkeligt sårbart. Særligt hvis du trækker på gamle mønstre, som handler om at lade andre dømme, hvad der er rigtigt og forkert for dig.

Det er fra tilliden til dig selv, du siger til og fra. Det er herfra, du møder verden med hjertet. Det er herfra, du kan mærke, hvad der er dit eget, og hvad der er andres forventninger. Måske er du også udfordret på tillid til dig selv, fordi du gennem din opvækst har fået at vide, hvad andre syntes var rigtigt for dig, og du har gjort dit bedste for at leve op til deres forventninger.

Når du har modet til at møde verden med tillid og sårbarhed, vil du stå langt mere autentisk, robust og i balance. Du vil turde at være dig, og du vil tro på dig selv.

LEV dine værdier

En af vores største barrierer er at vi gennem vores liv har mødt så mange mennesker, som på mange forskellige måder har tilbudt os eller måske endda påduttet dig deres værdier og regler.

Dette kan være nøglen til om vi kan mærke os selv eller om du rent faktisk er kommet til i et forsøg på at opnå anerkendelse, at skabe et liv på andres værdifundament. Det kan netop være det der gør, at du ikke er rigtig glad, bliver frustreret eller måske endda stresset.

Når du får kontakt til dine egne værdier, vil du opleve en ro og et perspektiv skifte, der gør at du i højere grad kan stå ved dig selv.

Udtalelse:

Her på den anden side af forløbet med Rikke har Jeg virkelig fundet ud af, at det er vigtigt at have styr på sine værdier for at være lykkelig og for at forme sit liv på en måde som giver mest mening for en selv. Derved kan man også være en meget bedre, stærkere og mere troværdig udgave af sig selv over for andre.

Susanne

 

Opdyrk kærligheden til dig selv

Lad mig introducere self-compassion en vej til mindre depression, frygt, stress og skam og mere glæde, selvtilfredshed, selvsikkerhed og psykisk balance.

Måske har du også lært, at det at elske sig selv er egoistisk. Selvkærlighed findes ikke i det danske ordforråd. Men netop evnen til at elske dig selv er med til at gøre dig sanselig, udvikle din intuition og åbne dit hjerte for at mærke, hvad der er din vej, og fyre op under dit selvværd.

Giv din indre selvkritiker en pause.

Når du lærer, at selvomsorg og selvkærlighed ikke handler om at være egoistisk, men om at have evnen til at behandle dig selv, som du vil behandle andre, med omsorg, forståelse og rummelighed, da vil du bane vejen til selvværd, selvsikkerhed og til at stå med en autentisk udstråling.

Favn din SEKSUALITET og begrav din SKAM

Seksualitet er kommet til at handle om sex. Men det er også din udstråling, din selvsikkerhed, din skaberkraft og din evne til at være åben. Det er din livskraft, som udspringer fra dit skød. Kvinders skød, seksualitet og nydelse har i tusindvis af år været tabuiseret og skammet ud. Den skam holder os kvinder tilbage. Den hæmmer os i livet.

Anerkender du din skaberkraft som kvinde? Bruger du denne skaberkraft i din hverdag, på jobbet og i dit privatliv? Din krop er ikke bare et hylster, den fortæller dig alt det, du skal vide for at navigere i verden. Men det kræver, at du mærker hele dig – og ikke både fysisk, sprogligt og mentalt lukker ned for kontakten til dit skød og din kvindelige urkraft. Når du har kontakt til hele dig, fra toppen af hovedet til din storetå, uden at springe dele over, vil du kunne sige til og fra. Du vil stå som et fyrtårn og kaste dit lys ud i alle retninger.

 

Sådan føles det at leve efter metoden til KVINDEMOD

For mig betyder det at leve metoden til KVINDEMOD, at jeg har turdet at gøre op med andres forventninger til, hvordan jeg skulle leve mit liv. Det betyder bl.a., at jeg er stoppet med at arbejde steder, som drænede mig for energi og fik mig til at arbejde efter andre værdier end mine egne. I stedet lever jeg i dag af min passion for at hjælpe andre kvinder med at blive stærkere og gladere.

Før prøvede jeg at navigere i livet efter et landkort, der er tegnet af mænd og for mænd. Det gjorde, at jeg følte mig forkert, når jeg ikke kunne finde vej.

Efter jeg er begyndt at leve efter metoden til KVINDEMOD, har jeg tegnet mit eget landkort. Et kort, hvor det er mig, der bestemmer, hvilken retning jeg skal i, og hvordan jeg kommer derhen. På mit eget landkort kan jeg se præcis, hvor der er fælder specielt designet til kvinder, så nu kan jeg styre uden om dem.

Hvor det før føltes, som om jeg hver dag skulle køre fra Skagen til Gedser på en halv tank benzin – i en udslidt skramlekasse vel at mærke – føles det i dag, som om jeg cruiser afslappet afsted langs Strandvejen med en fuld tank, kalechen slået ned, sol foroven og lækker musik i højtalerne. Jeg har ro og tid til at nyde de smukke, grønne træer og soles blinken i havet, og jeg har det helt fint med at stoppe ved ishuset og forkæle mig selv med en stor, fed softice. Bare fordi jeg har lyst. Og fordi jeg under mig selv det gode liv.

Læs mere om hvordan du kan tage din rejse til mere selvsikkerhed, glæde, overskud og balance