Udgangspunktet for trivsel er, at vi kender os selv, vore værdier og har mod og selvkærlighed til at stå i os selv

Dette er min historie om, at være bange for at fylde for meget, sige noget forkert, ikke at passe ind og ikke kunne mærke mig selv… til et liv, hvor jeg ved, hvem jeg er, hvad jeg vil og tør stå ved det…

Forkert, forkert, forkert…

Jeg var ikke klar over, hvad der var problemet! Jeg oplevede bare at føle mig ude af balance, forkert, stresset, udbrændt, grædende, frustreret og uden nogen form for overskud.

Jeg har altid gjort mit bedste for at leve op til andres forventninger. Jeg tog en uddannelse, som man forventede af mig. Jeg tog det job, man forventede af mig. Jeg tilpassede mig pligtskyldigt de steder, jeg havnede. Tog habitjakken på og stræbte efter at vise resultater, da jeg var i et job, hvor kulturen var styret af mænd, der gik op i den slags. – Selvom det ikke føltes rigtigt for mig.

Jeg lod det handle om, hvordan andre så mig

Jeg stræbte efter at komme op ad karrierestigen, for det var jo det, man gjorde. Det lød bare hult og uden hjerte, når jeg fortalte om mit job. Jeg oplevede mindreværd, når jeg skulle sige, hvad jeg lavede, og følte mig først rigtig succesfuld, da jeg fik et lederjob som 31-årig. Så var jeg endelig en succes. For det handlede om, hvordan andre så mig…

Alligevel føltes det stadig ikke rigtigt. Min krop råbte til mig, at der var noget galt. At det ikke var sundt for mig. Men jeg nægtede at lytte til den. Jeg var fanget i mit hoved og af tanken om, at det var mig, der var noget galt med, at jeg var forkert, og at jeg skulle blive ved med at gøre som de andre forventede. Alt, hvad min krop forgæves forsøgte at fortælle mig, blev pakket ned i en kasse dybt, dybt nede og fik mærkaten ”Nu skal du ikke skabe dig” og “Tag dig nu sammen”.


Min krop lukkede ned for mig 

Selvfølgelig kunne det ikke blive ved med at gå. Det stoppede med et brag inden i mig, da min krop sagde fra med en omgang sønderlemmende stress.

Efter et halvt år, hvor jeg kiggede på væggen, tv og ud ad vinduet, sneg jeg mig ud på arbejdsmarkedet i et løntilskud uden alt for mange krav og timer. Jeg fik mulighed for at starte på uddannelse, og det blev et vendepunkt både personligt og jobmæssigt.

Mine værdier blev tydelige, men jeg fik stadig blå mærker af hverdagen

Jeg uddannede mig til NLP practitioner og gennemførte en pædagogisk diplomuddannelse i vejledning og supervision, og mine værdier var blevet tydelige for mig: Jeg ville have mere tid sammen med min familie.

Tiden gik med mange skift. Vi skiftede det nedlagte landbrug ud med parcelhuset i Skanderborg. Jeg begav mig ud på en ny rejse indenfor beskæftigelse. Men noget var stadig ikke helt som det skulle være. Jeg fik hug for min måde at agere på  – særligt med mænd i høje stillinger. Jeg fik blå mærker af leanprocesser, resultatkrav og lovgivning baseret på mistillid til mennesker. Med to dødsfald indenfor tre år i min nærmeste familie – den ene min mor – stod jeg i en ny position. Ud over at jeg skulle være stærk, så blev jeg lammet af min egen sorg, skyldfølelse, andres og egne forventninger.

Lad os bare sige, at jeg over lang tid kun lige hang sammen. Men jeg passede stadig mit job (for det gjorde man jo). Dog havde jeg efterhånden aktiveret en masse frygt og mange overbevisninger om, at jeg var forkert, ikke god nok og ikke værd at lytte til. Jeg levede stadig efter andres normer og værdier, og jeg havde slukket for lyden til min krop igen.

Endelig forstod jeg, at jeg ikke var forkert

Mit store vendepunkt blev min indsigt i samfundets strukturelle opbygning! Jeg sad til et foredrag på en af de første dage af 2015 og forstod, at jeg ikke var forkert. Jeg passede bare ikke ind i en maskulint domineret verden, for jeg udøvede vold på mig selv og mine værdier hver dag – Jeg havde en anden tilgang end den samfundet havde defineret var nødvendig for at få succes.

Jeg blev mere og mere nysgerrig på vores historie og kulturelle bagage som kvinder, så jeg meldte mig til ”Kønsforskning i Teori og praksis” på Københavns universitet. Her forstod jeg endelig, hvorfor kvinder kan føle sig forkerte. Det blev tydeligt for mig, at vi bevæger os i en verden, der historisk og kulturelt er struktureret af mænd, for mænd.

Så der er ikke noget at sige til, at det er svært at passe ind, hvis vi som kvinder kommer med nogle andre værdier og kompetencer end dem, der har domineret vores samfund i århundreder – og til en hvis grad fortsat ligger som grundfundamentet.

Kvinder løfter kvinder

Forskellen på de maskuline og feminine værdier har jeg bl.a. udforsket siden 2015 gennem kvindecirkler med et fantastisk netværk af kvinder. I kvindecirklerne dyrker vi nærvær, dialog og åbenhed om emner, som jeg ikke tidligere har kunnet tale med nogen om. Emner som handler om at lære os selv at kende som hele mennesker – om tanker, bekymringer, frygt, køn, sex og selvkærlighed. Kvinder, der løfter kvinder, blev en øjenåbner.

Selvom rammerne for meget af vores liv er sat af mænd og vi har tilpasset os denne struktur igennem de sidste mange år, er der hverken noget biologiske eller naturligt der gør, st vi som kvinder ikke kan og har ret til at indtage vores plads i verden. Vi skal ikke lytte til når nogen syntes vi er for meget, for lidt, for frække, for talende…..Vi skal bare (på lige fod med mænd) give os selv lov til at acceptere vores egen værdi.

Jeg blev yoga-instruktør

Indsigten og opbakningen alene var ikke nok til at få mig helt fri af det, der foregik i mit hoved.
En stor del af min udfordring har været, at jeg ligesom havde en blokering fra halsen og ned. Jeg levede efter mit hoved og lyttede på ingen måde efter min krops signaler. Og det var derfor, jeg nåede at blive syg af stress ikke bare én men to gange.

Min vej ned i min krop gik gennem yogaens magi. I dag vil jeg ikke undvære min daglige praksis på yogamåtten. Jeg kalder det min selvkærlige pause i hverdagen, når jeg står ud af sengen og går direkte ind til min yogamåtte. Jeg er sikker på, at min daglige kontakt med min krop er en af hovedårsagerne til, at jeg i dag kan mærke, hvornår noget er rigtigt eller forkert for mig.

Din rejse til indre styrke, ro og balance kan blive kort

Min rejse mod mit nye jeg har været lang, fordi jeg skulle finde ud af alle tingene selv. Den behøver ikke at være lang for dig. Jeg vil gerne hjælpe dig og guide dig på din rejse.

Efter jeg selv knækkede koden, samlede jeg mine erfaringer og erkendelser og skabte metoden til KVINDEMOD. Metoden til KVINDEMOD tager dig med 7 trin gennem de erkendelser og øvelser, der skal til, for at du kan stå ved dig selv og stå frem som den stærke og glade kvinde, du er inderst inde.

Der er flere muligheder hvis du ønsker min hjælp. Du kan bruge mig som Kvinde-coach. Du kan være med i mine kvindecirkler eller du kan sidde hjemme hos dig selv og lade mig hjælpe dig i processen i mine online-forløb.

Du kan læse mere om metoden til KVINDEMOD her >>

Her kan du læse mere om mit onlineforløb, FØL DIG SOM EN STÆRK KVINDE, hvor du kan møde mig og stille spørgsmål til live-sessioner hver 14. dag >> 

Jeg ved, at jeg er blevet en bedre kvinde, mor, kone og veninde i dag, fordi jeg er står et helt andet sted i dag. Et sted, hvor jeg står stærkt i min kerne. En kvindes styrke. Og jeg tør stå ved den.

På min rejse fandt jeg ind til mig selv, mine værdier, mine drømme og går hverdag min vej med bevidsthed.

Så er du klar til at indtage din plads, så læs mere om Kvinde-Coaching lige her.